Leerlingenraad

Op basisschool de Kreek’l wordt jaarlijks een nieuwe leerlingenraad gekozen, bestaande uit 6 leerlingen uit groep 6 t/m 8. Voor de verkiezingen geven kinderen dan een reden op waarom zij in de leerlingenraad willen. Vervolgens mogen de kinderen van groep 6 t/m 8 kiezen welke reden zij het beste vinden. Er zijn geen namen gekoppeld aan deze redenen, dus kinderen weten niet op wie ze stemmen.

Naast de leerlingen in de leerlingenraad, zit onze directeur Piet de Jongh bij de leerlingenraad én een van de leerkrachten. Ook de leerkracht wordt gekozen door de kinderen uit groep 6 t/m 8, enkel op basis van argumenten. Ook hier is er geen naam gekoppeld aan de argumenten.

De leerlingenraad houdt zich bezig met zaken rondom school waar zij verbeteringen willen zien. Dit verzinnen zij niet zelf, maar zij raadplegen hun achterban voor tips en suggesties. Dit betekent dat de raadsleden uit groep 7/8 de kinderen uit groep 1/2 en groep 8 raadplegen, de raadsleden uit groep 6/7 zijn gekoppeld aan groep 3/4 en groep 7 en de raadsleden uit groep 5/6 aan groep 4/5 en groep 5/6.

Naast het inventariseren van ideeën uit de verschillende groepen, hebben de raadsleden ook de taak om terug te koppelen aan hun groepen of en waarom bepaalde ideeën wel of niet uitgevoerd worden.

 

____________________________________________

 

Bezoek van de burgemeester!

Vanmiddag was het zover.. Burgemeester Marnix kwam bij de leerlingenraad op bezoek. De kinderen hebben een rondleiding door de school verzorgd en de burgemeester heeft het initiatief genomen dat de leerlingenraad een gesprek krijgt met de redactie van Reek goed voor mekaar om over school en de directe omgeving te praten.

 

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 23 JANUARIBezoek aan de milieustraat, groep 3

  Vandaag heeft groep 3 een bezoek gebracht aan de Milieustraat in Haps. De kinderen hebben […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 12 JANUARIUitnodiging bibliotheek

  Nationale Voorleesdagen 2018 voor peuters & kleuters in de bibliotheek Van woensdag 24 januari tot […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 20 DECEMBERKerstviering op De Kreek’l

  Op donderdag 21 december vindt de kerstviering plaats. De kinderen luisteren eerst allemaal samen naar […]

  Lees meer...

Basisschool De Kreek'L

Mgr Suijsstraat 6
5375 AG Reek

T: 0486 42 05 20
E: dir.dekreekl@optimusonderwijs.nl

Basisschool De Kreek'L

Mgr Suijsstraat 6
5375 AG Reek
BEL Basisschool De Kreek'L MAIL Basisschool De Kreek'L

DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE