Nieuws van de OV

NIEUWS  VAN DE OUDERVERENIGING (OV)

Oproep nieuwe leden OV

De oudervereniging (OV) ondersteunt school bij het organiseren van diverse activiteiten, zoals: de Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen, Schoolreis, en de Sportdag. De activiteit wordt steeds door één of twee leden van de oudervereniging samen met een leerkracht georganiseerd.

Vanwege het vertrek van 2 leden, omdat hun kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan, zijn we naarstig op zoek naar nieuwe leden. Liefst ouders met kinderen in de onderbouw om de ‘feeling’ en binding met de onderbouw binnen de OV te bewaren.
Als OV-lid hoef je niet perse creatief te zijn, we stellen het wel op prijs dat je enthousiast bent en je steentje wil bijdragen.

Lid van de OV zijn betekent niet dat je het daarmee hartstikke druk hebt.
Zo’n 6x per jaar wordt er (in de avonduren) door de OV vergaderd. Tijdens de vergadering worden de geplande activiteiten besproken en afgelopen activiteiten geëvalueerd. Tevens wordt de leden van de OV op de hoogte gebracht van relevant nieuws vanuit school.
Aan het begin van het schooljaar worden de activiteiten ‘verdeeld’ onder de OV-leden waarbij je aangeeft welke activiteit je mede wil organiseren. Voor de uitvoering ervan worden daar waar nodig hulpouders ingeschakeld.

Ben jij diegene die het belangrijk vindt dat er leuke activiteiten voor je kind op school worden georganiseerd, geef je dan nu op als lid van de OV via onderstaand mailadres: aavansummeren@yahoo.com, onder vermelding van ‘nieuw lid OV’.

Wij zien uw aanmelding graag tegenmoet!

 

Schoolreisje

Met ingang van schooljaar 2016-2017 is gekozen voor een nieuwe opzet betreft de keuze voor de schoolreisjes. In het verleden werd óm het jaar een klein reisje afgewisseld met een grote schoolreis, zowel voor de onder- als voor de bovenbouw.

Echter, het verschil tussen een groot en klein reisje is niet zo eenvoudig te maken omdat afstand en hoogte van entreegelden niet leidend kunnen zijn (ter illustratie Irrland: ver weg – groot park – lage entree, Hullies: dichtbij – klein park – relatief hoge entree).

Voor kinderen in de bovenbouw zijn er weinig kleinere, goedkopere parken, terwijl voor de kinderen in de onderbouw (m.n. groep 1&2) de grotere parken vaak te ‘groot’ en te overweldigend zijn. De OV heeft daarom besloten een 2×4-jarenplan (1x in 4-jaren bestemming roulerend voor de onderbouw, 1x in 4-jaren bestemming roulerend voor de bovenbouw) op te stellen, waarbij alle kinderen gedurende de 8 basisschooljaren uiteindelijk in alle 8 uitgekozen parken komen.

Voor iedere kind wordt in totaal €80,00 (8x €10,00/jaar) gereserveerd voor de schoolreisjes waarvan voor de bovenbouwreisjes meer aan entreegelden wordt uitgegeven dan in de onderbouw. Simpelweg omdat de speelparken bedoeld voor jongere kinderen nou eenmaal goedkoper zijn dan de parken die meer ingericht zijn voor oudere kinderen.  Voor de onderbouw worden dus ‘kleinere’, goedkopere reisjes georganiseerd zodat in de bovenbouw de duurdere, grotere reisjes gemaakt kunnen worden.

Uiteindelijk zal ieder kind gedurende zijn tijd op de Kreek’l alle 8 uitgezochte speelparken bezoeken, gerelateerd aan de fase waarin het kind zich bevindt.

 

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 19 MAARTGroep 1: Het thema water

  Beste kijkers! De afgelopen drie weken hebben de kinderen hard gewerkt en van alles geleerd […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 14 MAARTGymles van groep 5 en 6

  Vandaag mochten de kinderen lekker buiten ‘gymmen’.   We hebben genoten van het zonnetje, het […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 12 MAARTOpen media dag Landerdse Omroep Stichting

  Open Media-dag LOS   De Landerdse Omroep Stichting waar Landerd-TV en Tekst-TV onder vallen, bestaat […]

  Lees meer...

Basisschool De Kreek'L

Mgr Suijsstraat 6
5375 AG Reek

T: 0486 42 05 20
E: dir.dekreekl@optimusonderwijs.nl

Basisschool De Kreek'L

Mgr Suijsstraat 6
5375 AG Reek
BEL Basisschool De Kreek'L MAIL Basisschool De Kreek'L

DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE