Leerlingenraad

Leerlingenraad schooljaar 2018/2019:

Roos Franken (gr.7), Saar Nelissen (gr.8), Piet de Jongh, Sien Engbers (gr.7), Zara van den Berg (gr.8)

 

 

Op basisschool de Kreek’l wordt jaarlijks een nieuwe leerlingenraad gekozen, bestaande uit 4 leerlingen uit groep 7 en 8. Voor de verkiezingen geven kinderen dan een reden op waarom zij in de leerlingenraad willen. Vervolgens mogen de kinderen van groep 7 en 8 kiezen welke reden zij het beste vinden. Er zijn geen namen gekoppeld aan deze redenen, dus kinderen weten niet op wie ze stemmen.

Naast de leerlingen in de leerlingenraad, zit onze directeur Piet de Jongh bij de leerlingenraad én een van de leerkrachten. Ook de leerkracht wordt gekozen door de kinderen uit groep 7 en 8, enkel op basis van argumenten. Ook hier is er geen naam gekoppeld aan de argumenten.

De leerlingenraad houdt zich bezig met zaken rondom school waar zij verbeteringen willen zien. Dit verzinnen zij niet zelf, maar zij raadplegen hun achterban voor tips en suggesties. Dit betekent dat de raadsleden uit groep 7/8 de kinderen uit groep 1/2 en groep 8 raadplegen, de raadsleden uit groep 6/7 zijn gekoppeld aan groep 3/4 en groep 7 en de raadsleden uit groep 5/6 aan groep 4/5 en groep 5/6.

Naast het inventariseren van ideeën uit de verschillende groepen, hebben de raadsleden ook de taak om terug te koppelen aan hun groepen of en waarom bepaalde ideeën wel of niet uitgevoerd worden.


Samenwerking De Kreek’l en De Vlinder

 

Gisela (leerkracht van de Vlinder) heeft contact met ons opgenomen om te gaan verkennen of we op het gebied van samenwerking iets voor elkaar kunnen betekenen.

Als aftrap is er een gesprek geweest met de leerlingen van de leerlingraad waarbij Gisela uitleg heeft gegeven over kinderen met autisme en/of adhd. Het was een interessant gesprek waarbij uitgebreid van gedachten is gewisseld en ook een zekere mate van herkenning was.

Vervolgens is er een wederzijds bezoek gebracht aan beide scholen waar de kinderen kennis hebben kunnen maken met het onderwijs op De Vlinder.

Na deze ontmoeting is er samengewerkt aan een creatieve opdracht, hetgeen gezorgd heeft voor mooie creaties en gezellige momenten samen.

Gisela heeft de samenwerking met ons geevalueerd en er zijn al weer nieuwe ideeen gegeven om deze samenwerking voort te zetten. Een mooie manier om met en van elkaar te leren!

 

Met vriendelijke groeten,

Jet , Saar , Indy  en Zara

____________________________________________

 

 

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 6 MEIMolendag in de bibliotheek

  Molendag in de Bibliotheek Kinderen mogen woensdag 8 mei van 14.15-15.15 uur in de bibliotheek […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 12 APRILKoningsspelen 2019

  Vrijdag 12 april waren op de Kreek’l de Koningsspelen van 2019. De kinderen van onze […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 26 MAARTPaasmiddag in de bibliotheek!

  Op woensdagmiddag 10 april om 15.30 uur wordt in de bibliotheek van Schaijk een leuk […]

  Lees meer...

Basisschool De Kreek'L

Mgr Suijsstraat 6
5375 AG Reek

T: 0486 42 05 20
E: dir.dekreekl@optimusonderwijs.nl

Basisschool De Kreek'L

Mgr Suijsstraat 6
5375 AG Reek
BEL Basisschool De Kreek'L MAIL Basisschool De Kreek'L

DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE